728×90 – glava
728×90 – glava
V Destrniku še niso odločili o nakupu občinskih stanovanj

V Destrniku še niso odločili o nakupu občinskih stanovanj

Občina Destrnik grbŽupan občine Destrnik  Vladimir Vindiš  je za prejšnji teden sklical izredno sejo občinskega sveta, na kateri naj bi bila vroča tema razprava o nakupu poslovnih prostorov Občine Destrnik. Kot je znano, je predpogodbo za nakup novih občinskih prostorov v večnamenskem objektu, ki je tačas že zgrajen, podpisal še prejšnji župan Franc Pukšič. Ta se je z investitorjem dogovoril za odkupno ceno prostorov v velikosti 638 m2 v višini 1.320.000 evrov, nova cenitev pa je bila bistveno nižja, pravi aktualni župan Vindiš:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/julij/VINDIS 1 (25-JULIJ).mp3
Podobno kot junijsko sejo, so tudi sejo prejšnji teden svetniki SLS obstruirali, tako da občinski svet ni bil sklepčen. Župan Vladimir Vindiš nam je na naše vprašanje, kdaj naj bi bila naslednja seja odgovoril, da bo v dopustniškem času težko zbral občinski svet, prav tako pa pravilnost predpogodbe, ki jo je prejšnje vodstvo izvedlo brez javnega razpisa, še vedno preiskuje protikorupcijska komisija. Dokler ta z delom ne bo končala, občina ne sme, glede nakupa prostorov, ničesar odločiti. Sicer pa župan Vindiš, kot pravi, ni nikoli trdil, da občina ne bo kupila prostorov v novem objektu:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/julij/VINDIS 2 (25-JULIJ).mp3
Destrniški župan pa omenja še nekaj investicij, s katerimi so pričeli in izvajanje katerih bi lahko bilo ogroženo, če bi občina za nakup občinskih prostorov namenila toliko denarja, kot je določeno v predpogodbi:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/julij/VINDIS 3 (25-JULIJ).mp3

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X