728×90 – glava
728×90 – glava
Železniško postajališče v Cirkovcah razdelilo krajane v dva tabora

Železniško postajališče v Cirkovcah razdelilo krajane v dva tabora

cirkovci-protestKrajani Cirkovc v občini Kidričevo se sprašujejo, ali bo država v sklopu rekonstrukcije železniške proge Pragersko – Pince zgradila v Cirkovcah novo železniško postajališče ali zgolj obnovila sedanjo na obstoječi lokaciji. V zvezi s tem sta se oblikovali dve civilni iniciativi. Prva je proti prestavitvi postajališča Cirkovce, njen vodja Leon Pišek pa takšno prepričanje argumentira takole:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/avgust/PISEK 1 (7-AVGUST).mp3
V imenu zagovornikov nove postaje pa je svoje argumente povedal vodja druge iniciative Danilo Medved:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/avgust/MEDVED 1 (7-AVGUST).mp3
Postaja, ki je na tem prostoru dobrih sto let, je že bila pred kratkim obnovljena, nameščena je bila tudi nova razsvetljava. Stroka si je enotna, da bo nova lokacija z izvennivojskim prečkanjem proge varnejša od prečkanja preko prehoda zavarovanega z zapornicami, omogočala bo tudi smotrnejši izkoristek površin pri zagotavljanju parkirišč. Zagovorniki stare postaje trdijo, da bo predstavlja prestavitev večjo ogroženost, saj na poti do nove lokacije ni pločnikov, cestišče je ozko in obremenjeno s kmetijskimi stroji, širitev ceste pa ni možna zaradi stanovanjskih hiš. Ob tem pa je pristnega še veliko osebnega obračunavanja. Govori Leon Pišek:

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/avgust/PISEK 2 (7-AVGUST).mp3
Medved takšne očitke, kot je povedal za našo radijsko postajo, zavrača:
https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/avgust/MEDVED 2 (7-AVGUST).mp3
Povejmo, da je civilna iniciativa, ki je proti prestavitvi železniškega postajališča, v ponedeljek organizirala protestni shod proti župana Občine Kidričevo Antonu Leskovarju, ki naj bi bil po njihovem mnenju na strani Danila Medveda in se je že odločil za novo lokacijo železniškega postajališča.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X