728×90 – glava
728×90 – glava
V Voličini bodo izdelali največji adventni venček na svetu!

V Voličini bodo izdelali največji adventni venček na svetu!

joze vogrin presmecV Turističnem društvu Presmec z Dolgih Njiv v Krajevni skupnosti Voličina so se odločili, da bodo spletli največji adventni venček na svetu. Z njim se želijo vpisati v Guinnessovo knjigo svetovnih rekordov. Tovrsten podvig jim je uspel že leta 1999, ko so izdelali največjo butaro na svetu – merila je kar 303,80 metrov. V društvu so, kot nam je povedal njegov predsednik Jože Vogrin, pridobili vso potrebno dokumentacijo za vpis v knjigo rekordov, prav tako so že izbrali primerno lokacijo za adventni venček:
https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/VOGRIN 1 (12-NOV).mp3
Adventni venček bo torej stal na travniku ob voličinskem pokopališču, njegov premer pa bo zagotovo večji kot 76 metrov – tolikšen je namreč dozdajšnji rekord. Tega bodo presegli za kar precej metrov, nam je še povedal Vogrin, točne številke pa še ni želel izdati. Je pa povedal, iz česa bodo venček napravili:
https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/VOGRIN 2 (12-NOV).mp3
V tem tednu že pripravljajo ves potreben material, z izdelavo adventnega venčka pa bodo pričeli ta petek, 15. novembra. Pridružijo se jim lahko krajani in ostali, ki jih ta projekt zanima. In še nekaj podatkov o venčku:
https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/VOGRIN 3 (12-NOV).mp3

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X