728×90 – glava
728×90 – glava
Rebalans občinskega proračuna v Selnici ob Dravi

Rebalans občinskega proračuna v Selnici ob Dravi

jurij-lepV Selnici ob Dravi so se včeraj na 22. redni seji sestali tamkajšnji občinski svetniki. Osrednja točka dnevnega reda je bil rebalans proračuna, ki pa sicer ni prvi letošnji. Prvi je bil že meseca marca, ko je bilo potrebno uskladiti porabljena sredstva za zimsko službo s proračunom. Tokratni rebalans pa je vezan na večje občinske investicijske projekte. Pojasnjuje župan Jurij Lep.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/LEP 1 (13-NOV).mp3
Omenjeni projekt občina sicer pelje skupaj z občinami zgornjedravske doline: Dravograd, Muta, Vuzenica in Radlje ob Dravi, pri čemer seveda vsaka občina izvaja svoj del obveznosti. Kako uspešna je pri tem Selnica ob Dravi?

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/LEP 2 (13-NOV).mp3
Rebalans pa je poleg tega vezan še na projekt kulturno informacijskega centra, ki pa ga zaradi postopkov javnega naročanja niso mogli začeti izvajati prej in so v tem trenutku tik pred izborom izvajalca del.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/LEP 3 (13-NOV).mp3
V rebalans so vključili tudi povečanje socialnih transferjev. Vse ostale investicije na področju infrastrukture in cest pa, tako župan, so v celoti izvedene. Na dnevnem redu seje pa so svetniki razpravljali tudi o službenih stanovanjih. Z zakoni bi radi uskladili odlok o oddaji službenih stanovanj na osnovnih šolah na Duhu in v Gradišču.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/LEP 4 (13-NOV).mp3
Kot soustanovitelji Zdravstvenega doma Dr. Adolfa Drolca pa so na seji sprejeli tudi program investicije dozidave za rehabilitacijski center. Selnica ob Dravi je 2,60-odstotni solastnik zavoda, zato bo projekt sofinancirala v sorazmerno visokem deležu, kar znaša, kot je povedal Lep, slabih 100.000 evrov.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X