728×90 – glava
728×90 – glava
Slovenski zajtrk v petek v osnovnih šolah in vrtcih

Slovenski zajtrk v petek v osnovnih šolah in vrtcih

slovenski-zajtrkV petek, 15. novembra, smo že drugič zaznamovali dan slovenske hrane, katerega namen je opozoriti ljudi na pomen oskrbe prebivalstva s kakovostno hrano iz lokalnega okolja. Ena izmed pomembnih aktivnosti dneva slovenske hrane je projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga že tretje leto zapored izvajajo slovenske osnovne šole in vrtci. Projektu so se priključili tudi v lenarškem vrtcu. Vodja vrtca, Kristina Travnekar, je povedala, kaj tradicionalni slovenski zajtrk vsebuje.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/TRAVNEKAR 1 (15-NOV).mp3
Pri zajtrku pa so se jim pridružili tudi gostje.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/TRAVNEKAR 2 (15-NOV).mp3
Pa je takšen način sodelovanja z lokalnimi ponudniki v lenarškem vrtcu izjema samo na današnji dan ali ponujajo otrokom domačo prehrano tudi med letom?

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/TRAVNEKAR 3 (15-NOV).mp3
Kristina Travnekar je še povedala, da je skrb za zdrave prehranjevalne navade sicer v prvi vrsti naloga staršev, vseeno pa za otroke vsako jutro zajtrk pripravijo tudi v vrtcu.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/TRAVNEKAR 4 (15-NOV).mp3
Ta dan bodo prav posebej zaznamovali tudi v številnih drugih občinah. Slovenskega zajtrka se je med drugim v Svečini udeležil kungoški župan Igor Stropnik, župan občine Apače pa je skupaj z občinsko upravo sodeloval pri pripravi zajtrka v Vrtcu Apače, odkoder se se nato odpravili še v vrtec v Stogovce.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X