728×90 – glava
728×90 – glava
V Destrniku pripravljajo proračun za prihodnje leto

V Destrniku pripravljajo proračun za prihodnje leto

vladimir-vindisTudi v občini Destrnik se že pripravljajo na prihodnje proračunsko obdobje. Tako so na zadnji seji, v petek, 22. novembra, občinske svetnice in svetniki razpravljali med drugim tudi o pripravi proračuna, sicer pa je bila seja vsebinsko obsežna, saj je župan Vladimir Vindiš na dnevni red uvrstil kar 27 točk in za našo radijsko postajo pojasnil, na kaj se nanašajo.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/VINDIS 1 (20-NOV).mp3
Kakšna pa je sedaj po javni razpravi in tudi preiskavi zadeve na državni ravni odločitev občinskega sveta glede nakupa omenjenih poslovnih prostorov?

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/VINDIS 2 (20-NOV).mp3
In prav ta nakup bo v prihodnjem letu močno bremenil občinski proračun.

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/VINDIS 3 (20-NOV).mp3
Poleg že pridobljenega kredita iz letošnjega leta pa se občina dodatno več ne more zadolževati. Tako bodo za svoje projekte morali razporediti lastna sredstva. Katere večje investicije pa v prihodnjem letu še načrtujejo?

https://www.rsg.si/mp3/2013/novice/november/VINDIS 4 (20-NOV).mp3
Svetniki pa so na petkovi seji prisluhnili še podrobnemu poročilo o sofinanciranju izgradnje Osnovne šole dr. Ljudovita Pivka Ptuj. Destrniški delež bi naj bil 130.000 evrov, v kolikor bodo svetniki sofinanciranje sploh podrli. Sicer pa so sprejemali še popravek pravilnika o sprejemu otrok v vrtec, kjer naj bi spremenili točkovanje in tako po novem dali prednost otrokom zaposlenih staršev, prav tako pa bodo podeljevali tudi koncesijo za opravljanje pokopališke dejavnosti v občini.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X