728×90 – glava
S seje občinskega sveta v Račah

S seje občinskega sveta v Račah

Ledinek-studioObčinski svet Občine Rače – Fram se je v ponedeljek, 3. februarja sestal na 28. redni seji in potrdil nekaj pomembnejših zadev. Med temi je bil tudi rebalans letošnjega občinskega proračuna, nam je povedal tamkajšnji župan Branko Ledinek:

https://www.rsg.si/mp3/2014/novice/februar/LEDINEK 1 (4-FEB).mp3
V nadaljevanju seje so svetniki dopolnili načrt ravnanja z občinskim stvarnim premoženjem za leto 2014:

https://www.rsg.si/mp3/2014/novice/februar/LEDINEK 2 (4-FEB).mp3
Na dnevnem redu seje v Račah je bil tudi pravilnik o sejninah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev ter članov drugih organov  Občine Rače – Fram:

https://www.rsg.si/mp3/2014/novice/februar/LEDINEK 3 (4-FEB).mp3
Občinski svet je razpravljal tudi o financiranju športa v občini. Delež sredstev, ki jih zagotavljajo v proračunu bodo celo nekoliko povišali, razpis pa bo objavljen v naslednji številki občinskega glasila. Prav tako pa so svetniki potrdili spremembo odloka o ustanovitvi medobčinskega inšpektorata in redarstva Maribor:

https://www.rsg.si/mp3/2014/novice/februar/LEDINEK 4 (4-FEB).mp3
V zaključnem delu seje so opravili še razpravo o trenutnih vremenskih razmerah. Župan nam je pojasnil, da so zagotovili prevoznost na večini občinskih cest, danes zjutraj pa so se ponovno podrla nekaterA drevesa. Brez električne energije je še vedno del naselij Ranče, Fram, Kopivnik in Planica. V ponedeljek zvečer so zagotovili električno energijo v spodnjem delu naselja Fram, kljub temu pa so vrata framske osnovne šole še v torek ostale zaprta.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X