728×90 – glava
728×90 – glava
Občina Benedikt z najmlajšim prebivalstvom v Slovenskih goricah

Občina Benedikt z najmlajšim prebivalstvom v Slovenskih goricah

obcina benedikt grbObčina Benedikt sodi med občine z najmlajšim prebivalstvom v Sloveniji. Povprečna starost občanov je namreč 37,5 let, kar pomeni, da je število najmlajših večje od števila najstarejših in gre za svojevrstno posebnost, saj so takšen delež dosegle le tri slovenske občine.

To pa pomeni, da se v Benedikt v zadnjem času priseljujejo v glavnem mlade družine. Kot je dejal župan Milan Gumzar, jih v Benedikt privablja dobro urejeno občinsko središče s pripadajočo cestno in komunalno infrastrukturo.

Zato si župan želi, da bi bilo pri kohezijskih sredstvih v obdobju 2014-2020 mogoče dobiti denar tudi za projekte v sklopu razvoja podeželja. In čemu bi bilo v Benediktu potrebno dati prednost?

Medtem ko so sredstva za trenutno enega največjih projektov v občini, gradnjo vrtca, že zagotovljeni. 1. julija lani je občina namreč podpisala pogodbo za izgradnjo 7-oddelčnega vrtca v dveh etažah, katerih skupna površina bo obsegala 900 kvadratnih metrov. Skupna vrednost projekta je ocenjena na dva milijona, dela pa naj bi bila zaključena predvidoma do konca avgusta letos.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X