728×90 – glava
728×90 – glava
Lenarška enota Varstveno-delovnega centra Polž v letu 2014 prejela občinsko priznanje

Lenarška enota Varstveno-delovnega centra Polž v letu 2014 prejela občinsko priznanje

V začetku novembra 2014 je Varstveno-delovni center POLŽ Maribor ob podelitvi priznaj občine Lenart prejel “Plaketo občine Lenart za leto 2014”. Mariborski VDC POLŽ v Lenartu deluje kot enota Mravlja. Cilj delovanja tega centra je zagotavljanje kakovosti življenja uporabnikom, ki so odrasle osebe z motnjo v duševnem in telesnem razvoju.

»Mravlja«, kot jo imenujemo domačini, je vključena v življenje in delo lokalnega okolja. Lenarška »Mravlja« dobro sodeluje z društvi in organizacijami v kraju. Občina Lenart dejavnosti »Mravlje« povabi k sodelovanju ob mnogih priložnostih in praznikih – na velikonočnem in božičnem sejmu ter na lenarškem žegnanju ponujajo zanimive izdelke in darila.

„Mravlja“ vsako leto organizira tudi dobrodelni koncert, katerega izkupiček je namenjen dodatnim dejavnostim uporabnikov. V lenarški enoti že šest let delujeta folklorna skupina in pevski zbor Mravlja, ki se udeležujeta regijskih srečanj, festivalov in prireditev ob dnevu žena ter ob božiču. Dejavna je prav tako lutkovna skupina Mravlja, ki sodeluje na prireditvi Lutkarije. Ob 20. obletnici delovanja je VDC Polž Maribor tako za kvalitetno izvajanje socialnovarstvenih storitev in dodatnih programov, ki izboljšajo kvaliteto življenja telesno in duševno prizadetih oseb ter za dobro sodelovanje z lokalnim okoljem prejel Plaketo Občine Lenart.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X