728×90 – glava
728×90 – glava
Tradicionalno srečanje članov Gasilske zveze Gornja Radgone

Tradicionalno srečanje članov Gasilske zveze Gornja Radgone

Znotraj gasilske zveze Gornja, na območju občine Gornja Radgona in Apače, deluje 16 gasilskih društev, letos pa praznujejo 60 let delovanja. Predsedniki in poveljniki prostovoljnih gasilskih društev, vključenih v Zvezo, se tradicionalno zberejo prvo nedeljo v januar na posvetu, na katerem najprej pregledajo opravljeno delo, potem pa snujejo tudi načrte za v naprej.

V preteklem letu so gasilci opravili kar nekaj intervencij, med drugim posredovali pri žledu in poplavah, reševali na reki Muri in avtocesti, pomagali so sosedom Avstrijcem. Poleg tega so nadaljevali gasilsko ligo, kjer so se člani srečevali in tekmovali v različnih športnih, gasilskih in družabnih igrah. Aktivni so bili najmlajši člani, ki so med drugim tekmovali v kvizu gasilske mladine in orientaciji, tudi članice in veterani pa niso počivali.

Predvsem pa so v Gasilski zvezi veliko pozornosti namenili izobraževanju, kar bo prednostna naloga tudi letos. Tako se že pripravljajo na nadaljevalni tečaj za gasilca, pripravljajo tečaj za varno delo z motorno žago in nekatera druga izobraževanja. Sicer pa bo Gasilska zveza Gornja Radgona letos zaznamovala 60 let delovanja, kar bodo predvidoma proslavili na Negovi, in sicer v sklopu praznika občine Gornja Radgona.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X