728×90 – glava
728×90 – glava
Brezplačno drsanje za otroke v Kamnici

Brezplačno drsanje za otroke v Kamnici

Med tem ko Mestna občina Maribor oz. javno podjetje Športni objekti Maribor zaradi pomanjkanja finančnih sredstev niso postavili brezplačnega drsališča v središču mesta kot v letih doslej, so se v krajevni skupnosti (KS) Kamnica znašli sami. Kot pravijo: “Otroci morajo imeti neko zimsko zabavo.”

Tako je zdaj mogoče drsati tudi pri njih. Krajevna skupnost Kamnica je namreč s sponzorji zbrala dovolj denarja, da bo lahko mesec dni, vse do do 8. februarja, ljubiteljem drsanja omogočila zabavo in rekreacijo v središču svojega kraja. Drsališče na umetni površini, ki stoji pri Osnovni šoli Kamnica, so postavili v sodelovanju z Zavodom za šport Slovenske Konjice.

Po besedah predsednika KS Kamnica Simona Hauptmana je vseh stroškov za šest tisoč evrov, pri čemer ne bodo niti centa krili iz proračuna krajevne skupnosti. Otroci, stari do 14 let bodo na 150 kvadratnih metrih velikem drsališču drsali brezplačno, ostali bodo za uporabo drsališča plačali dva evra, prav toliko bo stala tudi izposoja drsalk, poskrbeli so že za gostinsko ponudbo, razmišljajo pa tudi o spremljevalnem programu.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X