728×90 – glava
728×90 – glava
Štajerska dobiva drugi tir in nadgradnjo železniške proge do Šentilja

Štajerska dobiva drugi tir in nadgradnjo železniške proge do Šentilja

Poslancem SMC iz podravske regije in lokalnemu odboru SMC Maribor je uspelo doseči, da se je v nabor projektov EU 2014-2020 uvrstil projekt nadgradnje železniške proge in izgradnja drugega tira na relaciji Maribor – Šentilj.

Osrednja tema delovnega srečanja lokalnega odbora SMC Maribor z vrhom stranke 9. januarja, v Skokah pri Mariboru so bili razvojni projekti v štajerski regiji. Največjo pozornost so namenili projektom za ureditev ustrezne logistične infrastrukture, razvoju letališča in njegovi nadgradnji, drugemu tiru železniške proge Maribor – Šentilj, izgradnji avtoceste med Draženci in Gruškovjem ter nekaterim drugim projektom, pomembnim za razvoj štajerske regije.

Tukajšnji poslanci si prizadevajo za izvedbo projekta Multimodalni logistični center na letališču Edvarda Rusjana Maribor ter za pripravo državnega prostorskega načrta za letališče. Predsednik SMC Maribor Andrej Špenga je ob tem izpostavil, da so z dobro koordinacijo aktivnosti poslancev, lokalnega odbora SMC Maribor in ministrom za infrastrukturo Petrom Gašperšičem uspeli doseči, da se projekt drugega tira železniške proge med Mariborom in Šentiljem uvrsti med projekte EU v obdobru 2014 – 2020.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X