728×90 – glava
728×90 – glava
V občini Sveti Andraž nova nesoglasja

V občini Sveti Andraž nova nesoglasja

V občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah se znova zapleta. Z novim letom je namreč začela veljati nova pogodba z novim avtobusnim prevoznikom, v kateri pa ni več predvidena dosedanja avtobusna linija Hvaletinci – Javšovec – Gibina (odsek Rjavci).

Brez prevoza je tako ostalo 10 otrok iz omenjene smeri, o spremembi pa menda ni bilo obveščeno vodstvo šole. Na občini pravijo, da ne nameravajo znova zagotoviti ukinjene linije in hkrati pojasnjujejo, da je prejšnji prevoznik na relaciji v Rjavcih opravljal prevoze dve leti, in to na osnovi dodatnega aneksa.

Bivši župan Franci Krepša je jeseni objavil nov razpis za opravljanje šolskih prevozov, v katerem pa menda linija Hvaletinci – Javšovec – Gibina ni bila predvidena.

»Pogodbo sem sklenila v skladu z razpisom in zakonom, torej brez te linije, pravi županja Darja Vudler. Dodatna sredstva za izvajanje te linije tudi niso predvidena v proračunu za leto 2015. Krepša pa odgovarja, da so dodatno linijo uvedli zaradi varnosti otrok, med ostalimi pa so jo uporabljali tudi trije njegovi otroci.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X