728×90 – glava
728×90 – glava
Vrednostni bon za invalida Maksa Zorčiča iz Spodnje Senarske

Vrednostni bon za invalida Maksa Zorčiča iz Spodnje Senarske

Na pobudo poslanca Franca Breznika so člani izvršilnega odbora SDS Sveta Trojica v božičnem času obiskali delovnega invalida Maksa Zorčiča iz Spodnje Senarske. Ob tej priložnosti so mu izročili vrednostni bon v vrednosti 300 €.

Denarna sredstva bodo nakazana na skupni račun Rdečega križa, ki zbira denarna sredstva za izdelavo posebnega invalidskega vozička, ki ga Zorčič nujno potrebuje. Spomnimo se, da je Maks Zorčič leta 1964 doživel nesrečo na delovnem mestu kjer si je poškodoval hrbtenico ter s tem postal nepokreten. Od takrat se lahko prevaža le v ležečem položaju. Na tržišču za njegove potrebe ni bilo primernega prevoznega sredstva, zato si je iz dveh mopedov sam izdelal ustrezno vozilo, ki ni imelo atesta pa vendar mu je služilo vse do lanskega leta, ko je konstrukcija dokončno odpovedala.

Ker na tržišču ni primernega prevoznega sredstva je zahvale vredna pripravljenost dveh izrednih študentov Višješolskega strokovnega izobraževalnega programa MEHATRONIKE na Ptuju, ki sta sprejela izziv, da za diplomsko delo naredita Maksu vozilo in mu s tem omogočita večjo mobilnost.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X