728×90 – glava
728×90 – glava
Ali bodo v Mariboru odprli šolo Montesorri?

Ali bodo v Mariboru odprli šolo Montesorri?

V Zavodu Antona Martina Slomška v Mariboru želijo jeseni odpreti osnovno šolo montessori, ki je za zdaj v Sloveniji le v Ljubljani. Zanimanje staršev za vpis otrok v takšno šolo je veliko.

Kot je pojasnil strokovni direktor zavoda Ivan Štuhec, so se v decembru odločili, da sprožijo ustrezne postopke. S strani staršev, ki imajo svoje otroke v mariborskem montessori vrtcu Hiša otrok, je v zadnjih letih vedno znova vprašanje, kdaj bo zavod vrtcu dodal še osnovno šolo. Nekateri starši so se zaradi tega, ker v Mariboru še ni takšne šole, celo odločili, da otroke po principih montessori pedagogike šolajo doma. O odprtju osnovne šole so v zavodu razmišljajo že dalj časa.

Štuhec je pojasnil, da je vodstvo zavoda s to odločitvijo odlašalo zaradi negotove situacije ustanovitelja (t. j. nadškofije), zaradi dejstva, da starši v vsakem primeru morajo doplačevati standard in nadstandard v zasebnih šolah, in zaradi kritične mase otrok, ki je potrebna za takšno odločitev. Sicer pa ima šola zagotovljene prostore v pritličju škofijske gimnazije, ki v zadnjih letih beleži manjši vpis. Prav tako imajo ustrezno usposobljen kader, eno od odprtih vprašanj pa je trajanje postopkov za uradno odprtje šole.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X