728×90 – glava
728×90 – glava
Literata Ožbalta Ilauniga se spominjajo tudi v lenarški knjižnici

Literata Ožbalta Ilauniga se spominjajo tudi v lenarški knjižnici

Knjižnica Lenart vabi k branju in literarnemu poustvarjanju ob odlomku iz knjige Črni križ pri Hrastovcu Ožbalta Ilauniga.  

Ob 70-letnici smrti dr. Ožbalta Ilauniga, literata, ki je služboval in ustvarjal v Lenartu, tukaj umrl in je tukaj tudi pokopan, se želi Knjižnica Lenart v kulturnem smislu povezati s svojimi uporabniki in drugimi občani.

Ustvarjalni izziv bo tudi nagrajen

V tem sklopu načrtujejo bralne večere (ti bodo v prostorih lenarške knjižnice vsak ponedeljek v februarju, med 18. in 19.30 uro), razstave in pogovore. Na spletni strani knjižnice pa so že objavili odlomek iz knjige Črni križ pri Hrastovcu, najvidnejšega dela dr. Ožbalta Ilauniga, ob tem pa ponudili zanimivo idejo, ustvarjalni izziv, ki bo tudi nagrajen. Knjižnica tako vabi k branju odlomka in potem k nadgradnji tega besedila – k literarnemu ustvarjanju, ki ima za osnovo omenjeno besedilo. Novo besedilo je tako lahko krajši dramski odlomek, pesem, esej ali kratka zgodba. Vsak zapis bo skrbno pregledan in urejen ter tudi predstavljen.

Rok za oddajo besedila je 27. februar, besedilo pa lahko pošljete v Knjižnico Lenart po klasični pošti, po elektronski pošti ali pa ga prinesete v knjižnico osebno. Odlomek iz knjige in več informacij o natečaju najdete na spletni strani Knjižnice Lenart.

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X