728×90 – glava
728×90 – glava
Muršec: “Pisanje razumem kot intimne trenutke svojega življenja”

Muršec: “Pisanje razumem kot intimne trenutke svojega življenja”

Po uspešni predstavitvi na 30. knjižnem sejmu v Cankarjevem domu v Ljubljani, bo avtor Danilo Muršeč svojo pesniško zbirko Jesenske trave in likovno razstavo predstavil tudi v Centru Slovenskih goric, in sicer v četrtek ob 18.00 uri na Trgu osvoboditve 9 v Lenartu. 

Pesniško-likovni večer bo spremljala tudi glasba za katero bo poskrbel kantaavtor Nejc Kurbus, pogovor z Muršcem pa bo vodil Maks Kurbus. Gre za pesniški prvenec avtorja, ki zase pravi, da prihaja v jesenska leta in tako zanj lirično razpoloženje pomeni del ustvarjalnega samouresničevanja.

Pisanje kot intimno doživljanje 

Danilo Muršeč, sicer pedagoški delavec, po izobrazbi likovnik in po duši kulturnik, pisanje pojmuje in razume kot intimne trenutke svojega življenja. Za svoje pisanje je tudi v preteklosti že prejel nagrado za novelo Beli srnjak ter tudi za humoresko Vse moje ljubezni, prejel je tudi nagrado Mohorjeve družbe za črtico Potica za Pepija. V sedanji lični zbirki pa so zajeti naslednji sklopi: Roža v travi časa skrita, V travi cvet od slan ožgan, Šepetanje trav I. – XII. in Spominčice.

Foto: Drago Videmšek

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X