728×90 – glava
728×90 – glava
Prelet tedna

Prelet tedna

Najvidnejše ta teden: Filip Flisar postal svetovni prvak v smučarskem krosu, pogajanja glede povprečnin slovenskih občin, Gramofonoteka v Mariboru – iz digitalne dobe nazaj k vinilkam, Kurentovanje na Ptuju. 

Flisar

Najpogostejše ime tega tedna je zagotovo Filip Flisar, svetovni prvak v smučarskem krosu, ki se je pojavljal tudi na naši naslovnici. V kolikor ste zamudili dva njegova sprejema, si lahko reportaži in fotogaleriji ogledate na naslednjih povezavah. Flisarja pozdravila 3000 glava množica in Častni sprejem Flisarja ob njegovi zmagi. 

Povprečnine slovenskih občin

Veliko govora in polemik je bilo okrog političnega vprašanja glede povprečnin slovenskih občin. Tudi o tem smo poročali, preberite si kaj iz finančnega vidika to pomeni za slovenjegoriške občine in kaj so o tem povedali tamkajšnji župani. Enega izmed njih Darka Frasa iz Sv. Trojice smo povabili tudi v studio, njegov komentar lahko na valovih našega radia znova slišite jutri ob 16.00 uri. Ostalo zasledite na naslednjih povezavah: Lenarška občina z novo povprečnino 90 tisoč evrov manj kot lani in Slovenjegoriški župani o sprejetju povprečnin.

Gramofonoteka v Mariboru

Sledila je nadvse zanimiva predstavitev Gramofonoteke iz Maribora. Domen Kozole iz Združenja za promocijo in soustvarjanje urbane kulture in KID Alphawe nam je v oddaji Pod zvezdami razložil kaj gramofoteka je in kaj so njene posebnosti. Preberite na: Gramofonoteka v Mariboru polni svoje arhive

Kurentovanje na Ptuju

V ospredje pa vedno bolj prihajajo priprave na 55. Kurentovanje, ki je največja kulturno-etnografska karnevalska prireditev v Sloveniji in srednji Evropi. Preberite kaj pripravljajo organizatorji letos in kako se bo karneval odvijal. Lahko prisluhnete tudi tonskemu posnetku. Vse to na: Priprave na 55. Kurentovanje na Ptuju v polnem teku

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X