728×90 – glava
728×90 – glava
Kam se bo selila Waldorfska šola v Mariboru?

Kam se bo selila Waldorfska šola v Mariboru?

Waldorfska šola v Mariboru mora do jeseni izprazniti sedanje prostore, saj nameravajo stavbo, kjer so sedaj, prodati. 

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki je tudi lastnik stavbe na Cankarjevi 5,  omenjeni šoli pogodbe ne namerava več podaljšati. Na ministrstvu sicer menijo, da je Občini Maribor v interesu, da Waldorfska šola ostane na njenem območju.

Možna začasna selitev v eno od državnih šol 

Šola se je po pomoč obrnila ravno na občino, kjer preigravajo različne možnosti. Najbolj verjetna se zdi začasna selitev v eno od državnih šol. Ravnatelj šole, Maksimilijan Rimele, pa ne izključuje možnosti selitve v katero od okoliških občin, če v Mariboru ne bodo našli prostora. Župan Andrej Fištravec, ki je bil v preteklosti zelo dejaven v Waldorfskem gibanju v Mariboru, meni, da je treba najti ustrezno rešitev.

Starši otrok ogorčeni 

Starši otrok, ki obiskujejo Waldorfsko šolo v Mariboru, so zelo prizadeti in ogorčeni ob neljubi informaciji, da lahko šolo zaradi izteka veljavnosti pogodbe z MIZŠ vsak trenutek zaprejo, saj bi s tem bi na cesti ostalo 145 šoloobveznih otrok. Starši obenem pozivajo MO Maribor, da šoli zagotovi enake pogoje, kot sta to storili Občina Ljubljana in Občina Žalec za njihovi Waldorfski šoli.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X