728×90 – glava
728×90 – glava
Ta vikend slavili na belih pobočjih

Ta vikend slavili na belih pobočjih

Zima je čas športov na snegu, zato tudi današnji športni pregled preteklega vikenda začenjamo na belih pobočjih. Dogajanje na športnih terenih je bilo ponovno pestro. 

Smučarji dali razlog za veselje 

Že v petek nas je razveselil Peter Prevc z drugim mestom na posamični tekmi v nemškem Wilingenu. Zmagal je Poljak Kamil Stoch, tretji je bil Nemec Severin Freund. Odlično sta se odrezala tudi Jurij Tepeš, ki je bil 5., in Jernej Damjan, ki je končal na 10. mestu. V finale se je uvrstil še Nejc Dežman in končal na 19. mestu.

V soboto so naši fantje v sestavi Tepeš-Dežman-Damjan-Prevc prepričljivo ter zasluženo osvojili prvo mesto na ekipni tekmi, pred reprezentanco Nemčije, tretje mesto so osvoji Norvežani. S to zmago so se naši orli povzpeli na skupno tretje mesto v pokalu narodov, takoj za Nemčijo in Avstrijo. Naš najboljši na nedeljski tekmi je bil ponovno Peter Prevc, pristal pa je na 4. mestu. Ta se je s 4. mestom še za dodatnih 10 točk približal vodilnemu Kraftu v skupnem seštevku svetovnega pokala.

V finale so se uvrstili še trije Slovenci, Jernej Damjan je osvojil 12. mesto, Jurij Tepeš 16., Matjaž Pungertar pa 29. Vsi ti rezultati so odličen obet pred približujočim se svetovnim prvenstvo v nordijskem smučanju, ki bo med 18. februarjem in 1. marcem v Švedskem Falunju. To bo že 51. svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju.

Tudi forma slovenskih smučarskih skakalk je obetajoča, saj je v nedeljski tekmi za svetovni pokal v avstrijskem Hinzenbachu naša Špela Rogelj osvojila odlično 3. mesto. Tekmo je dobila Nemka Carina Vogt, 2. je bila zmagovalka sobotne tekme Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz. Od Slovenk sta se v finale uvrstili še Maja Vtič, ki je bila 12. in Eva Logar, ki se je uvrstila na 29. mesto.

Rokomet
Pa poglejmo še, kaj se je dogajalo na rokometnem svetovnem prvenstvu. Svetovni prvaki so postali Francozi, ki so v finalu premagali reprezentanco Katarja, z rezultatom 30:27. Tretje mesto je osvojila reprezentanca Poljske, ki je bila z 29:28 po podaljšku boljša od Španije. Omenimo še, da so naši fantje s sobotnim porazom proti reprezentanci Nemčije, s 27:30, končali na osmem mestu.

Nogomet in futsal 
Zaradi oteženih vremenskih in cestnih razmer na področju Ljubljane in okolice sta bili odpovedani petkovi tekmi 1. Slovenske Futsal Lige v Sodražici in v Tolminu. Tako nogometaši KMN Benedikta niso odigrali svojega srečanja, ki bi moralo biti v petek proti ekipi ŠD Extrem. Ostali rezultati odigranih srečanj: RE/MAX Maribor : KMN Sevnica 3:1, Dobovec Pivovarna Kozel : FC Litija 3:3 in KMN Bronx Škofije : KMN Oplast Kobarid 3:5. Na lestvici vodi Dobovec Pivovarna Kozel s 34 točkami pred FC Litijo s 27 točkami. Ekipa Benedikta je s srečanjem manj na zadnjem mestu prvoligaške lestvice s 5 točkami.

Košarka 
Tudi košarkarji v ligi PARKL so ta vikend odigrali srečanja 8. kola. Ekipa Ajdas Lenart je v domači dvorani izgubila proti ekipi Čiro Starše (66:83) in s tem izgubila 2. mesto na lestvici. Po osmem odigranem krogu so na tretjem mestu, na prvem mestu je ekipa KK Adecco MB, ki vodi pred ekipo KK Čiro Starše. Naslednje srečanje imajo košarkarji KK Lenart ta petek proti ekipi KK Adecco MB, vodilni na lestvici. Obeta se zanimiv derbi kroga v športni dvorani OŠ Lenart. Srečanje bo v petek, 6. februarja, ob 18. uri.

Športni dopisnik: Dejan Stanko 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X