728×90 – glava
728×90 – glava
Začetek februarja prinaša športne uspehe

Začetek februarja prinaša športne uspehe

Začetek februarja prinaša zanimivo dogajanje na belih strminah in prav tako na nogometnih zelenicah.

43. Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju 

Prvi dan svetovnega prvenstva – in že prva medalja za Tino Maze. Včerajšnji superveleslalom, ki je potekal v spremenljivih vremenskih pogojih, je prinesel prvo veselje za slovenske ljubitelje smučanja.
Uvodna tekam je bila zaradi premočnega vetra skrajšana in začetek prestavljen za pol ure. Vendar se je čakanje na tekmo odlično izšlo za našo šampionko. Zaostala je za zmagovalko Anno Fenninger za samo +0,03 stotinke, tretje mesto je v Beaver Creeku zasedla Lindsey Vonn s +0,15 stotinkami sekunde zaostanka za zmagovalko.

LOKALNO

Nogomet
Pa se preselimo iz belih strmin na nogometne zelenice, saj smo z vstopom v februar počasi začeli odštevati dneve, do začetka nadaljevanja nogometnega prvenstva v Prvi ligi Telekom Slovenije, ki se bo pričelo že 21. februarja s tekmo med Gorico in Luko Koper. Že v torek 24.2. pa bo sledil derbi med Olimpijo in Mariborom v Stožicah.
Nogometno prvenstvo se tako prične že čez tri tedne in moštva so sredi glavnega dela priprav. Mariborčani so se v nedeljo četrtič zapored odpravili v Belek v Turčijo, kjer bodo ostali dva tedna. V Turčiji pa so na pripravah tudi nogometaši Olimpije in Domžal. Povejmo, da bodo Mariborčani v Turčiji odigrali šest prijateljskih tekem. Prvo so igrali že včeraj proti deveto uvrščeni ekipi poljskega prvenstva Belchatowu in igrali neodločeno 2:2.
Kadrovske spremembe

Omenimo še, da vrste vijoličastih zapušča Nusmir Fajić, ki bo nogometno pot nadaljeval v Belorusiji. Potem, ko je zaradi nešportnega življenja obtičal na stranskem tiru Maribora, bo njegova naslednja postaja Dinamo iz Minska, ki je bil lani drugi v beloruskem prvenstvu. Iz vrst vijoličastih pa prihaja še ena kadrovska novica ob začetku spomladanskega dela prvenstva.
Strokovni vodja nogometne šole NK Maribor je postal Milan Đuričić. Gre za dobrega znanca Ljudskega vrta. Bil je pomemben del vijolične zgodbe že v vlogi trenerja in tudi igralca. Za vijoličaste je odigral 112 tekem. Milan Đuričić dobro pozna slovensko nogometno prizorišče, saj je ob Mariboru, ki ga je vodil v sezoni 2005/06, vodil tudi ptujsko Dravo, Celje in velenjski Rudar. Globoko sled je pustil tudi v Avstriji, kjer je med drugim bil trener Sturma.

Lenart

Povejmo še, da so s pripravami na spomladanski del prvenstva pričeli tudi nogometaši Ajdas Lenarta, ki pa bodo s tekmovanjem v 3. SNL Sever pričeli šele 21. marca, ko bodo gostovali na Prevaljah pri Korotanu. Zato bomo več o pripravah, ciljih in okrepitvah v lenarškem klubu, poročali drugič.

Tekst: športni dopisnik Dejan Stanko 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X