728×90 – glava
728×90 – glava
Nejcu Mesariču v spomin za prizadevanje pri odpravljanju posledic žleda

Nejcu Mesariču v spomin za prizadevanje pri odpravljanju posledic žleda

Elektro Maribor v okviru pohodniške sekcije športnega društva organizira spominski pohod v počastitev spomina na mladega sodelavca Nejca Mesariča, ki je 5. februarja lani, pri odpravljanju posledic žleda, tragično izgubil življenje.

Nejc si je lani skupaj s sodelavci  prizadeval oskrbeti odjemalce z električno energijo in pri tem doživel nesrečo. Sodelavci se spominjajo njegovega poguma in požrtvovalnosti v plemenitih prizadevanjih za normalizacijo življenja prebivalcev države ob naravni nesreči. Na prizorišču tragičnega dogodka so le-ti v sodelovanju z Nejčevo družino postavili spominsko obeležje. Ob obletnici tragičnega dogodka pa Elektro Maribor organizira spominski pohod.

Ob tem se bodo spomnili vseh, ki so si v najtežjih razmerah nesebično prizadevali za to, da bi bilo prebivalstvo in gospodarstvo čim prej oskrbljeno z električno energijo. Boris Sovič, predsednik uprave družbe Elektro Maribor, je povedal, da se bodo zavzemali tudi za to, da bo Nejčev spominski pohod postal tradicionalen.

Nejcu v spomin se bo poklonil tudi minister za obrambo Janko Veber 

Udeleženci se bodo lahko priključili daljšemu pohodu ob 8.oo uri pri Lovski koči v Slovenski Bistrici, krajšega pa se lahko udeležijo ob 10.00 uri pri Gostišču Brbre v Zgornji Ložnici. Pot bo v vsakem vremenu potekala po delu južne slovenske transverzale iz Slovenske Bistrice v smeri proti Trem Kraljem. Končni cilj poti je spominsko obeležje v Repu na Pohorju, kjer se bodo pohodniki zbrali predvidoma okoli 11.00 ure. Govornik bo minister za obrambo Janko Veber.

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X