728×90 – glava
728×90 – glava
Nov ukrep za mlade brezposelne

Nov ukrep za mlade brezposelne

Zavod za zaposlovanje je pred dnevi objavil nov ukrep oziroma javno povabilo za mlade brezposelne, imenovan »Iz faksa takoj praksa«. Namenjen je mladim diplomantom, mlajšim od 30 let, ki so hkrati iskalci prve zaposlitve.

Delodajalec za zaposlenega prejme 6 tisoč evrov

V primeru, da delodajalec izbere ustreznega kandidata, zanj potem prejme spodbudo v vrednosti 6 tisoč evrov, hkrati pa ga mora zaposliti za poln oziroma krajši delovni čas v skladu z odločbo invalidnosti. Zaposlitev mora nato ohraniti najmanj eno leto, pri tem pa mora zagotoviti program izpopolnjevanja, plačo in druge prejemke iz delovnega razmerja.

Usposabljanje za konkretna delovna mesta

Osebe, vključene v program, se bodo pri delodajalcih sistematično izpopolnjevale za konkretna delovna mesta, s čimer bodo širile in poglabljale že obstoječa znanja, pridobljena v času formalnega izobraževanja, delodajalci pa si bodo zagotovili usposobljeno delovno silo in povečali konkurenčnost podjetja.

Ponudbe na povabilo lahko delodajalci oddajo do porabe sredstev, najdlje do 30. 6. 2015. Z delodajalcem se sklene delovno razmerje na podlagi podpisane pogodbe o zaposlitvi. S pomočjo programa naj bi zaposlili 820 mladih.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X