728×90 – glava
Hišna preiskava treh moških, osumljenih izsiljevanja

Hišna preiskava treh moških, osumljenih izsiljevanja

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor na podlagi odredb preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru danes opravljajo hišne preiskave na območju Maribora in okolice. Trenutno obravnavajo tri moške, osumljene izsiljevanja. 

Kriminalisti iščejo dokumentacijo in druge materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Ti trenutno obravnavajo tri moške, stare med 30 in 45 let iz Maribora in okolice, ki jih sumijo, da so izvrševali kazniva dejanja izsiljevanj.

Oškodovance prisilili v sklepanje pogodb

Navedeni so z izrekanjem groženj vsaj dvema podjetnikoma in z uporabo sile od oškodovancev poskušali pridobiti protipravno premoženjsko korist v različnih zneskih. Po do zdaj zbranih ugotovitva so dejanja izvrševali na način, da so oškodovance prisilili v sklepanje pogodb v višini več tisoč evrov ali pa sklepanje dogovorov za obročno odplačevanje “dolga”. Prav tako so za svoje nezakonite storitve oškodovance še dodatno izsiljevali za plačilo stroškov, ki so nastali z njihovimi aktivnostmi pri “terjanju dolga”.

Kriminalisti pozivajo javnost, da morebitni, policiji do zdaj še neznani, oškodovanci, ki še niso prijavili tovrstnih izsiljevanj, to storijo takoj na najbližji policijski postaji ali pokličejo številko 113 ter naznanijo tovrstna izsiljevanja. 

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X