728×90 – glava
728×90 – glava
Poostrili nadzor nad ločevanjem odpadkov

Poostrili nadzor nad ločevanjem odpadkov

V mariborski Snagi opažajo, da občani v zadnjem času vedno pogosteje nepravilno ločujejo odpadke. Zato so v Snagi začeli s poostrenim nadzorom.

Na nepravilno ravnanje najprej opozorijo

Vrečke s smetmi nastavljajo ob posode za mešane komunalne odpadke, ob tem pa so nekatere posode tako polne, da jih je nemogoče zapreti. Posledično nato prostoživeče živali takšne odpadke raznosijo po okolici.  Kot sporočajo, bodo kršitelje najprej opozorili na nepravilno ravnanje, če pa se bodo takšna ravnanja ponavljala, pa – tako pravijo v Snagi – posod ne bodo več praznili, prav tako pa bodo na prevzemnem mestu pustili neustrezne vrečke.

Ob več odpadkih dodatne vrečke 

V primeru, da občani proizvedejo več odpadkov kot dopušča prostornina posode, je potrebno kupiti dodatne vrečke, z nakupom pa bodo poravnali stroške ravnanja, s tistimi odpadki, s katerimi bo vreča napolnjena. Ob tem v Snagi še opozarjajo, da bodo obvestilo in neizpraznjeno posodo pustili tudi v primeru, če bo posoda napolnjena z neustreznimi odpadki, saj bi v nasprotnem primeru onesnažili vse odpadke, ki se že nahajajo v smetarskem vozilu in so ustrezno ločeni.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X