728×90 – glava
728×90 – glava
V spomin na Nejca Mesariča

V spomin na Nejca Mesariča

Preteklo soboto je potekal Nejčev spominski pohod, ki ga je Elektro Maribor v okviru pohodniške sekcije športnega društva organiziral v počastitev spomina na mladega sodelavca Nejca Mesariča. 

Nejc Mesarič je 5. februarja lani tragično izgubil življenje, medtem ko si je s sodelavci pri odpravljanju posledic žleda prizadeval oskrbeti odjemalce Elektra Maribor z električno energijo. Udeleženci Nejčevega spominskega pohoda so v snegu, ki je v zadnjih dneh še povišal snežno odejo na že zasneženem Pohorju, prehodili dobre 4 kilometre.

Nejčev pohod bo tradicionalen 

 

Ustavili so se v Repu na Pohorju in odkrili obe spominski obeležji, ob tem so spregovorili minister za obrambo Janko Veber, podžupan Občine Slovenska Bistrica Stanislav Mlakar in predsednik uprave družbe Elektro Maribor Boris Sovič. Slednji je pojasnil, da so se ob pohodu spomnili vseh tistih, ki so si v najtežjih razmerah nesebično prizadevali, da bi bilo prebivalstvo in gospodarstvo čim prej oskrbljeno z električno energijo. Dodal še je, da si bodo prizadevali, da bo Nejčev spominski pohod postal tradicionalen.

Fotografija je simbolična. 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X