Terme Benedikt znova brez kupca

Terme Benedikt znova brez kupca

Pretekli teden smo že poročali, da je v Benediktu potekala 2. javna dražba projekta Terme Benedikt s pripadajočo tehnično dokumentacijo, zemljiščem in polovico vrelca. Na dražbi ni bilo niti enega potencialnega ponudnika. 

Izklicna cena na 2. dražbi je bila za petino manjša kot na prvi, a kljub temu na tej ni pristopil noben ponudnik, niti ni nihče plačal varščine za pristop k dražbi.

Zanimanja iz Bližnjega vzhoda, a premajhna kupnina

Stečajna upraviteljica CM Celje Milena Sisinger je ob tem povedala, da bo za omenjeni projekt težko najti investitorja, saj bo ta po nakupu potreboval še sredstva za samo gradnjo kompleksa. Namreč, predvidena je gradnja hotela s 120-imi sobami in 1500 kvadratnimi metri plavalnih površin v vrednosti več kot 40 milijonov evrov. Po besedah Sisingerjeve, so se zanimanja kazala iz Bližnjega vzhoda, ti interesenti pa so ponujali mizerno kupnino, poleg tega niso bili dobro seznanjeni z namembnostjo zemljišča. Stečajna upraviteljica se bo zdaj v zvezi z nadaljnjim postopkom posvetovala z ločitvenim upnikom – Probanko.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X