728×90 – glava
728×90 – glava
Mariborski kriminalisti po hišnih preiskavah priprli 2 moška

Mariborski kriminalisti po hišnih preiskavah priprli 2 moška

Kot smo poročali, so mariborski kriminalisti v ponedeljek izvedli hišne preiskave pri posameznikih, osumljenih izsiljevanja. Preiskovalni sodnik je odredil pripor za dva, izmed štirih privedenih osumljencev.  

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so v ponedeljek, na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost štirim osebam, moškim starim od 30 do 45 let, doma iz Maribora in okolice. Za vse so bili podani razlogi za sum izsiljevanja.

Izsiljevanje želeli formalizirati v obliki donatorstva

Osumljeni so od oškodovanih oseb, vsaj dvema podjetnikoma, z uporabo sile poskušali pridobiti protipravno premoženjsko korist v različnih zneskih. Pri tem je šlo za podpisovanje sponzorske pogodbe za doniranje sredstev društvu v katerem bi naj bil aktiven ali celo soustanovitelj eden izmed osumljenih. V primeru sklenitve na tak način bi izsiljevanje legalno formalizirali v obliko donatorstva. To bi jim hkrati omogočilo tudi legalno prikazovanje finančnega toka denarnih sredstev. Prav tako so osumljeni od oškodovancev zahtevali, da jim poravnajo stroške nezakonite “storitve”, kar je eden izmed oškodovanec tudi storil in jim izročil 400 evrov.

Oškodovanca kaznivih dejanj sta bila v preteklosti poslovno povezana z 38-letnim moškim, ki je ostale osumljene napeljal k s storitvi kaznivih dejanj.

Za privedena moška odrejen pripor 

Kot smo zapisali že včeraj, so dva osmuljena moška kriminalisti po zbranih obvestilih izpustili iz pridržanja, dva pa včeraj privedli na zaslišanje k preiskovalnem sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Kot so za naš medij povedali iz Okrožnega sodišča v Mariboru, je za slednja moška preiskovalni sodnik odredil pripor iz pripornega razloga ponovitvene nevarnosti.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X