728×90 – glava
728×90 – glava
Najboljši mladi kitaristi Štajerske in Pomurja

Najboljši mladi kitaristi Štajerske in Pomurja

Minuli torek je potekalo 18. Regijsko tekmovanje Štajerske in Pomurja TEMSIG v igranju kitare. Lenarško glasbeno šolo so več kot uspešno zastopali trije kitaristi, domov so prinesli zlate plakete.

Regijskega tekmovanje za Štajersko in Pomurje v disciplini kitara, ki je letos potekalo na Ptuju, so se udeležili trije kitaristi, ki se tega inštrumenta učijo na lenarški glasbeni šoli. Njihov mentor Bogdan Štabuc je na tekmovanje posebej intenzivno pripravljal in poslal najboljše učence.

Z zlato plaketo na državno tekmovanje

 

Žiga Žižek in Kaja Rajter sta tekmovala v kategoriji 1.a, in sicer do 11. let starosti, Peter Markoli pa v kategoriji 1.c, med učenci starimi 14 in 15 let. Vsi trije so domov prinesli zlato plaketo in se s tem uvrstili na državno tekmovanje slovenskih mladih glasbenikov (TEMSIG), ki bo potekalo v mesecu marcu.

Tekmovanje glasbenikov in baletnih plesalcev

Tekmovanje TEMSIG je tekmovanje mladih glasbenikov in baletnih plesalcev, ki poteka na regijski in državni ravni in kjer se mladi talenti pomerijo v različnih disciplinah. Letos so bile s strani komisije in organizatorjev izbrane naslednje: violina, viola, violončelo, kontrabas, harfa, kitara, citre, orgle, komorne skupine s pihali in solfeggio.

Cilj tega tekmovanja je odkrivanje in spodbujanje zelo nadarjenih učencev in njihovo usmerjanje v nadaljnje izobraževanje; najboljšim omogoča udeležbo na državnih in mednarodnih tekmovanjih in koncertih. Učenci širijo in poglabljajo svoje znanje, ga s tem tudi popularizirajo in so zato dodatno motivirani.

Prvonagrajenci pripravijo tri koncerte po Sloveniji 

TEMSIG bo letos potekal na Primorskem med 9. in 20. marcem, vsi prvonagrajenci pa bodo po Sloveniji pripravili tudi tri koncerte. V Mariboru bo ta potekal 27. marca.

Učencem Konservatorija za glasbo in balet Maribor, podružnične šole Lenart za njihov uspeh čestitamo tudi mi, njihovo delo pa bomo spremljali tudi v bodoče.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X