Pustna prestolnica Evrope privablja vedno več obiskovalcev

Pustna prestolnica Evrope privablja vedno več obiskovalcev

Pustno vzdušje na Ptuju potrjuje rek, da je najstarejše mesto v Sloveniji med svečnico in pepelnično sredo pustna prestolnica Evrope.

Po otvoritveni, etnografski povorki preteklo soboto, ki je na Ptuj privabila približno 5 tisoč obiskovalcev, svoje obredje pa je prikazalo 1700 etnografskih likov iz osmih držav, vsak večer pred Mestno hišo in na ptujski pustni tržnici približno 500 obiskovalcev spremlja prikaze etnografskih likov in uživa na etno pop rock festivalu.

Kdo vse vas bo zabaval? 

Temu bodo do pokopa pusta, v torek, 17. februarja, ob večerih sledili še koncerti glasbenikov Weekend banda, Infected, Tretje izmene, Štajerskih fakinov, Damira Kovačiča, Ansambla Pok, Jazz Ladies in Elvis Iron Gringer – Mateja Železnik.

Ex – tempora : Kulturna dediščina v očeh fotografov 

Tematika zdaj že tradicionalnega likovnega Ex – tempora je ponovno karnevalsko obarvana. Ex tempore se je letos pričel z odprtjem fotografske razstave Kulturna dediščina v očeh fotografov in novinarjev v galeriji Magistrat. Podelitev nagrad in odprtje razstav, ki bodo v galeriji Magistrat in razstavišču v Mestnem gledališču Ptuj do 4. marca, bo jutri ob 14. uri pred Mestno hišo. Novost letošnjega programa je ob lani uvedeni mestni pustni tržnici večerna povorka, namenjena prav vsem maskiranja željnim. Ta se bo po starem mestnem jedru odvila jutri od 19. ure dalje in zaključila na ptujski pustni tržnici. Letošnja tema so Zombiji, najlepši Zombi pa bo domov odnesel prenosni računalnik v vrednosti 1100 evrov.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X