728×90 – glava
728×90 – glava
S projektom Toti Las – Klopotec pripomogli k izboljšanju turistične ponudbe

S projektom Toti Las – Klopotec pripomogli k izboljšanju turistične ponudbe

Mariborska razvojna agencija zaključuje projekt “Vinorodna pokrajina kot temelj turistične ponudbe odmočja TOTI LAS – KLOPOTEC”, s katerim so pripomogli k izboljšanju turistične ponudbe na območju občin Maribor, Kungota, Šentilj, Pesnica in Duplek.

Projekt, težak 124 tisoč evrov, ki je potekal od aprila 2013, je sofinanciralo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, in sicer iz sredstev evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, v višini 85 odstotokov, preostali delež so prispevali nosilec projekta mariborska razvojna agencija in partnerji, občine Šentilj, Kungota, Pesnica, Duplek in Maribor.

Cilj projekta: prepoznavnost ponudnikov in območja

Klavdija Gornik, vodja projekta, pravi, da sta bila glavna cilja povečati prepoznavnost vinorodnega območja in izboljšati prepoznavnost in povezovanje ponudnikov. Kot poudarja Gornikova in tudi Janja Viher, direktorica Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, je povezovanje turističnih ponudnikov ključnega pomena.

Postavili 242 turistično-informativnih tabel

Veliko pozornost so v projektu posvetili postavitvi turistično-informativnih tabel, za katere so odšteli 90 tisoč evrov in ki so, kot je pripomnila Gornikova, ključnega pomena za turistične točke, saj označujejo območje Toti Las.

Pomen domače kulinarike

V namen povezovanja turističnih ponudnikov so izvedli niz kulinaričnih, izobraževalnih in kulturnih delavnic, v katerih so se ti med seboj bolje spoznali. Strokovno podkovanost jim je v tem sklopu nudila višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor. Predavateljica Mojca Polak je ob tem izpostavila pomen domače kuhinje, saj je ravno ta tista, ki nas loči od preostalih, tujih turističnih krajev in kultur.

Kot je za konec še dejal direktor Mariborske razvojne agencije Božidar Pučnik, je pika na i tega projekta nedvomno sestavljen informativni katalog, ki bi, po njegovem mnenju, moral bivati v vsakem domu, saj je pravi naslov za vprašanja o tem, kam zaiti za konec tedna.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X