728×90 – glava
728×90 – glava
Valentinov pohod v maskah do srčka v Svečini

Valentinov pohod v maskah do srčka v Svečini

Letos god Sv. Valentina, ki velja za prvega pomladnega svetnika in ki, kot pravi stara ljudska modrost, nosi ključ do korenin sovpade s pustno soboto. Zato so se v Svečini v Turističnem društvu odločili združiti oboje in pripraviti Valentinov pohod v maskah.

Zbirališče pohodnikov bo ob 9.30 na nogometnem igrišču v Svečini, od koder bodo ob 10. uri krenili proti srčku med vinogradi. Na poti bodo domače in avstrijske vinogradniške kmetije poskrbele za kulinarične dobrote in dobro domačo kapljico, sicer pa organizatorji pričakujejo veliko zaljubljenih mask, ki se bodo tudi fotografirale z srcem med vinogradi, na katerega so domačini zelo ponosni, saj se je znašel tudi na številnih slovenskih promocijskih plakatih.

V turističnem društvu Svečina več tematskih pohodov

Vinotour je prva mednarodna pot nordijske hoje med vinogradi, ki so jo pripravili v Turističnem društvu Svečina, lani je bila tudi nagrajena. Sestavljena je iz poti, ki peljejo skozi dvorišča slovenskih in avstrijskih vinogradniških kmetij. Posebnost teh nordijskih poti je, da jih lahko poljubno prehodimo in prilagajamo dolžino, glede na to pa so tudi ustrezno barvno označene.

Dvakrat letno, aprila (izhodišče v Ratsch and der Weinstrasse) in septembra (izhodišče v Svečini), sta organizirana vodena pohoda po vseh treh poteh. Tradicionalni pa postajajo tudi tematski pohodi med letom: čarovniški oktobra, Trije kralji januarja, Valentinov februarja, Svetovni dan nordijske hoje maja in Jakobov pohod julija.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X