728×90 – glava
728×90 – glava
Policisti napovedujejo poostren nadzor v času pustovanja

Policisti napovedujejo poostren nadzor v času pustovanja

V času pustovanj in prireditev povezanih s pustovanji problematika alkohola v cestnem prometu zelo izstopa, tako po številu ugotovljenih kršitev, kot tudi po ugotovljenih visokih koncentracijah alkohola pri voznikih, še posebej na območju Upravne enote Ptuj. 

Preverjanje v soboto 

Da bi zagotovili stabilne in ugodne prometno-varnostne razmere ter s policijskimi ukrepi voznike, ki vozijo pod vplivom alkohola, izločili iz prometa, bodo policisti to soboto v nočnem času, izvedli poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov.

Pozornost na prehitro vožnjo, vožnjo po napačni strani

Policisti bodo v času izvajanja akcije poostreno preverjali psihofizično stanje voznikov in odrejali preizkuse alkoholiziranosti vsem kontroliranim voznikom v cestnem prometu. Še posebej bodo pozorni na kršenje prehitre vožnje, vožnje po napačni strani oziroma v nepravilni smeri. Prav tako bodo pozornost namenili nadzoru voznikov in vozil, s katerimi se prevažajo skupine otrok, voznikov, ki opravljajo javni prevoz potnikov in voznikov tovornih vozil.

Nasvet policistov

Vsem voznikom svetujejo, da vozijo le trezni. “Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.”

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X