728×90 – glava
728×90 – glava
Še ne veste kam na pustno povorko?

Še ne veste kam na pustno povorko?

Prihodnje dni se obeta številno pustnih povork, če še niste odločeni katere bi se udeležili, si oglejte spodaj naštete dogodke. 

PETEK, 13. 2.

1. Večerna tematska povorka na Ptuju – Zombi povorka, ob 19. uri
Po ulicah mestnega jedra se bo vila zombijevska povorka z vsem kar sodi zraven. Povorka bo krenila od Krempljeve ulice, pridružijo pa se ji lahko vsi zombiji.

SOBOTA, 14. 2.

Starški fašenk, ob 10. uri
V vaškem središču v Staršah bo zbrane maske zabaval DJ, poskrbljeno bo za pustne dobrote in tople napitke, ob 13.30 se bo z vrnitvijo ključa županu občine Starše zaključilo karnevalsko pustno dopoldne v Staršah.

Mestni pustni korzo na Ptuju, ob 10.30 uri
Slavnostni korzo princev ptujskega karnevala z gosti iz Belgije, Francije, Hrvaške in drugih mest članov FECC-a, iz Vrazovega trga na Slovenskih trg in Mestni trg z osrednjim dogodkom na Ptujski mestni tržnici. Sprehod bo popestren z zanimivim kulturnim programom. Mestni pustni korzo je namenjen meščanom, ki se predstavijo s svojimi maskami in popestrijo pustno norčavo dogaja je v starem mestnem jedru.

Pustna povorka v Lenartu, ob 11. uri
Letos v Lenartu pripravljajo že 24. pustovanje, ki se seveda začne s pustno povorko. Maškare se zberejo ob 10.30 uri nasproti novih blokov na Jurovski cesti, od koder se bodo maske podale po Ilaunigovi ulici, mimo centra za socialno delo, po Maistrovi, mimo avtobusne postaje in nato po Gubčevi in mimo doma upokojencev do parkirišča pri vrtcu, kjer bo norčavo rajanje vseh mask udeleženih v povorki, kot tudi gledalcev.

Fašenk v Markovcih, ob 13. uri
Maske se bodo zbrale in na povorko proti Markovcem krenile izpred gasilskega doma v Zabovcih. Najprej bo mogoče videti godbo, otroke iz vrtca in šole ter etnografske skupine, potem pa se bodo zvrstile številne karnevalske skupine. Pogostitev in nagrajevanje skupin bo po končani povorki potekalo v karnevalskem šotoru v Markovcih.

Pustni karneval v Selnici ob Dravi, ob 13. uri
Svoj nastop na pustni povorki v Selnici ob Dravi so napovedale številne maske iz vseh zaselkov občine Selnica ob Dravi, prišlo bo pa tudi nekaj mask iz Ruš. Zbrali se bodo za občino in krenili po ulicah Selnice ob Dravi. Za najbolj izvirne maske pa so pripravili nekaj denarnih in praktičnih nagrad.

Fašenk v Hotinji vasi, ob 13. uri
Turistično društvo prireja tradicionalni Fašenk 2015. Od 13. ure naprej se bo povorka vila po Hotinji vasi in zaključila z pustnim rajanjem na vaški gmajni. Najlepše maske bodo tudi letos nagrajene.

Fašank v Dupleku, ob 14. uri
Tradicionalno pustovanje v Dupleku so poimenovali Fašank v Dupleku. Maske se bodo v soboto, 14. februarja zbrale med 13. in 14. uro v Zgornjem Dupleku, odkoder bo povorka krenila na pot ob 14. uri skozi Zabrege proti Spodnjemu Dupleku k baraki, kjer bodo imenovali admirala dupleške mornarice ter razglasili rezultate s podelitvijo nagrad in priznanj sodelujočim. Sledila bo pustna zabava z glasbeno skupino Črički.

Otroško pustovanje v Pesnici, od 14. ure dalje
Turistično društvo Pesnica pripravlja otroško pustovanje v prostorih večnamenskega kulturno-turistično-podjetniškega centra v središču Pesnice. Potekalo bo v soboto, 14. februarja med 14. in 19. uro. Ob 14. uri je napoved pohod povorke, sledile pa bodo družabne igre za otroke, ob 17. uri jih bo obiskal čarodej Sam Sebastian.

NEDELJA, 15. 2.

55. Mednarodna pustna karnevalska povorka na Ptuju, ob 13. uri
Povorka je osrednji dogodek Kurentovanja na Ptuju, s poudarkom na karnevalskih skupinah, katerih podstat je etno dediščina, ki jo bodo predstavili kurenti in drugi tradicionalni pustni liki ptujskega območja. Na povorki se bo v svojih opravah, kreacijah in koreografijah ter doživljanju karnevalskega duha predstavilo več kot 3000 udeležencev iz številnih evropskih držav. Izbor in nagrajevanje najlepših in najbolj domiselnih karnevalskih skupin bo potekal po končani povorki v karnevalski dvorani.

PONEDELJEK, 16. 2.

Mednarodno srečanje veselih maškar iz vrtcev na Ptuju, ob 10. uri
Največje mednarodno karnevalsko srečanje vrtcev v Sloveniji in v tem delu Evrope, z več kot 1500 udeleženci, s katerimi se prenaša žlahtna pustna tradicija in karnevalski duh na najmlajše generacije. Po mestnih ulicah in trgih Ptuja se bodo sprehodile maškare iz ptujskih vrtcev in številnih drugih iz Slovenije in sosednjih držav. Najmlajše maškare bodo na koncu rajale v karnevalski dvorani.

TOREK, 17. 2.

Pustna povorka in rajanje Vrtca Lenart, ob 10. uri
V povorki se bodo otrokom iz vrtca pridružili zaposleni in uporabniki Varstveno delovnega centra Polž, enote Mravlja, na pustno rajanje pa so povabili tudi stanovalce Doma Sv. Lenarta. Sama povorka bo potekala po Ilaunigovi ulici, mimo zdravstvenega doma in preko avtobusne postaje do kulturnega doma in Trga osvoboditve, od koder pa se bodo po Gubčevi vrnili na vrtčevsko ploščad.

Pustovanje v Mariboru, ob 10. uri
Otroško pustno rajanje v Mariboru pripravljajo ob 10. uri, zbrane maškare na Trgu Leona Štuklja pa bo zabaval čarovnik Grega in plesni tandem SaJo. Pustno rajanje s skupino No name blues band z izborom in nagradami za najboljše maske.

Fašenk v Bukovcih, ob 14. uri
Povorka bo ponovno potekala po spodnjem koncu vasi Bukovci (občina Markovci – pri Zmazku). Vsi nastopajoči, obiskovalci in domačini se po povorki zberejo v večnamenski dvorani, kjer bo sledila podelitev nagrad in zabava.

Pustni karneval v Rušah , ob 16. uri
Pustna povorka v Rušah se bo vila od občinske stavbe pa do športne dvorane, kjer bo seveda pustno rajanje. Organizatorji bodo poskrbeli za krofe in bogate nagrade za najboljše maske, za smeh bodo poskrbeli klovni iz Teatra Cizamo, za ples pa skupina Zlatih 6.

Sorodni prispevki

1 komentar

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X