728×90 – glava
728×90 – glava
Radio Slovenske gorice danes praznuje 20 let

Radio Slovenske gorice danes praznuje 20 let

15. februarja 1995 ob 5.00 smo prvič pozdravili naše poslušalce. In od takrat naprej poslušalce pozdravljamo vsako jutro. Na 96,4 MHz. Tudi s tisto: Preko zelenih gričev…

Naj se vam malo predstavimo

Radio Slovenske gorice… Sprva se mi je zdelo to strašno dooolgooo ime. No, še vedno se mi zdi. Le,da sem se ga sedaj navadil in da si težko zamišljam, da bi se našemu radiu reklo kako drugače.

Odgovorna urednica programa je Romana Drumlič, ekipo pa ob njej sestavljamo še Damjan Veršič, Mojca Vrčko, Mateja Šlebinger, Karolina Konečnik, Lili Urošević, Bogdan Šuput, Darko Rebernik, Jože Eder, Nejc Kurbus, Maja Kurbus, Maja Glaser Bedenik, Dani Ilijevec, Janez Voglar, Nina Vuzem, Martina Robič Tišler, Dejan Stanko, Darinka Čobec, Petra Bauman, Andreja Gosak, Mateja Šamperl in Maks Kurbus. Prav vsak prispeva v mozaik našega programa nepogrešljiv delček vsebine.In prav bogata vsebina, ki jo iz dneva v dan ustvarjamo sodelavci Radia Slovenske gorice, je tista, ki pred radijske sprejemnike pripelje vedno več poslušalcev.

Radio Slovenske gorice ni navaden radio. Smo radijska postaja posebnega pomena! PPP! Regionalna radijska postaja! Za ta status se moramo truditi. Pripravljati moramo več, kot bi bilo treba, če ga ne bi imeli. V našem programu tako najdejo mesto vsebine, ki jih na drugih radijskih postajah ni. Poročamo o delu lokalnih skupnosti, o kulturnem in športnem dogajanju, o delu in življenju v vrtcih, šolah, v našem programu najdejo svoje mesto tudi verske oddaje.

O dosežkih naših športnikov, mladih raziskovalcev, folkloristov, zborov, o kolesarjenju upokojencev, o farnem žegnanju, o novi asfaltni prevleki, čistilni napravi, sanaciji plazu, o udoru cestišča, izpadu elektrike, kontaminaciji pitne vode… o tistih stvareh, s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju, pa najsi nam ga grenijo ali bogatijo, boste največ izvedeli prav na naših valovih.

Svoje oddaje pripravljajo osnovnošolci, obiskujemo otroke v vrtcih, v goste nam prihajajo upokojenci… Prav za vsakogar se v našem programu najde pet minut. Tudi za klasiko.

Pa da ne boste mislili, da smo zaradi tega financirani iz državnega proračuna. Niti slučajno! Tudi občine nam ne nakazujejo dotacij. Za to, da lahko poročamo o tem, kaj se dogaja v vašem in našem okolju si moramo priboriti dovolj oglaševalcev. Ki si jih delimo s tistimi postajami, ki v glavnem skrbijo zgolj za glasbo in zabavo.

Pa da ne bo pomote – Ponosni smo na to, kar počnemo! In zato se trudimo, da bi to počeli kar najboljše. Če nam uspeva, pa veste vi!

Maks

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X