728×90 – glava
728×90 – glava
Mariborski SMC zavrnil podpis koalicijske pogodbe s Fištravcem

Mariborski SMC zavrnil podpis koalicijske pogodbe s Fištravcem

Mestni odbor SMC je danes, kljub dolgotrajnem pogajanju o sodelovanju, soglasno zavrnil podpis koalicijske pogodbe.

Župan MO Maribor Andrej Fištravec sporoča, da odločitev stranke SMC, da ne bo sodelovala v koaliciji, ki bo v tem mandatu vodila MO Maribor, ni bila presenečenje. Ves čas pogajanj so predstavniki Liste župana vztrajali, da koalicijska pogodba jasno opredeli merljive cilje na podlagi katerih bodo lahko občanke in občani presojali uspešnost upravljanja mesta. Z druge strani pa je bilo v pogajanjih vse preveč poudarka na parcialnih, strankarskih ciljih.

Zadovoljni smo, da smo uspeli najti sogovornike ter partnerje v strankah in listah, ki kot prvo prioriteto postavljajo razvoj MO Maribor ter predvsem nova delovna mesta. To je bila jasna obljuba v predvolilni kampanji in bo tudi vodilo tega mandata,” komenira Fištravec.

Najbolj jih je zmotila koalicijska zaveza o 5 tisoč novih delovnih mestih

Andrej Špenga, predsednik lokalnega odbora, je ta STA povedal, da so se sicer še naprej pripravljeni povezovati za izvedbo ključnih projektov. ​Največjo vladno stranko na državni ravni je, kot poročajo, namreč zmotila predvsem koalicijska zaveza o 5000 novih delovnih mestih, ki je po njihovem mnenju ni mogoče izpolniti.

Županova koalicija bo, po podatkih, zelo krhka, saj naj bi imel ta zagotovljenih le polovico od 46 svetniških glasov.

Fotografija je simbolična. Vir: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X