728×90 – glava
728×90 – glava
Tovarno Pinus iz Rač prevzel ameriški Albaugh

Tovarno Pinus iz Rač prevzel ameriški Albaugh

V torek je ameriški Albaugh oziroma njegovo evropsko podjetje s sedežem v švicarski Lausanni dokončno prevzel tovarno kemičnih izdelkov Pinus iz Rač.

Osnovna dejavnost podjetja Pinus iz Rač, ki deluje že od leta 1888, je proizvodnja sredstev za varstvo rastlin, predvsem pa je znana njihova uveljavljena blagovna znamka Boom efekt, ki ga Pinus trenutno trži v 19ih državah.

Kot so za slovensko tiskovno agencijo povedali novi lastniki, je njihova želja prodajno mrežo razvejati po celotni jugovzhodni Evropi, Sicer pa imena Pinus ne bomo več zasledili, odslej se bo podjetje namreč imenovalo Albaugh tovarna kemičnih izdelkov.

Pinus iz Rač je bil v lasti poslovneža Igorja Jurija Pogačarja, zaradi dolgov do bank pa je postopek prodaje vodila slaba banka, na katero sta Nova ljubljanska in Nova kreditna banka Maribor prenesli za skoraj 26 milijonov evrov terjatev. Neuradno naj bi kupnina znašala okoli 10 milijonov evrov. O tej temi se je Damjan Veršič pogovarjal z županom občine Rače – Fram Brankom Ledinekom.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X