728×90 – glava
728×90 – glava
51. Zlata lisica: Kako v gneči in kako je z javnim prevozom?

51. Zlata lisica: Kako v gneči in kako je z javnim prevozom?

Jutri in v nedeljo bo na smučarskem stadionu (snežni stadion) pod Pohorjem potekalo tekmovanje v alpskem smučanju za ženske za pokal »51. zlate lisice«.

Zaradi gneče, ki jo tudi pričakujejo, policisti PU Maribor opozarjajo naj obiskovalci upoštevajo njihova navodila ter se na prireditveni prostor odpravijo pravočasno in vozijo strpno. 

Tekmovanje si bo vsak dan ogledalo vsaj 10 tisoč gledalcev, med njimi tudi organizirani, tako imenovani, fan klubi (navijaške skupine posameznih tekmovalk) iz Slovenije in tujine, predvsem iz sosednje Italije in Avstrije.

Policisti PU Maribor bodo v sodelovanju z organizatorjem in njegovo rediteljsko službo na prireditvenem prostoru in neposredni okolici izvajali ukrepe za zagotovitev reda na dogodku, varnosti življenja in zdravja udeležencev, varnosti premoženja ter varnosti javnega prometa in varstva okolja. Obiskovalce zato naprošajo, da dosledno sledijo navodilom in usmeritvam rediteljske službe organizatorja.

Zagotovljen brezplačni avtobusni prevoz 

Policisti obiskovalcem prireditve predlagajo, da se v čim večji meri poslužujejo javnega avtobusnega prevoza, saj je organizator v sodelovanju s podjetjem Marprom zagotovil brezplačni javni prevoz na liniji št. 6 (VZPENJAČA), ki se bo izvajal tudi z dodatnimi avtobusi. Prav tako bodo obiskovalci lahko parkirali svoja vozila na parkirnih prostorih pri Vojašnici generala Maistra (objekt Kadetnica – Engelsova cesta), od koder bo zagotovljen brezplačni javni avtobusni prevoz do prireditvenega prostora in nazaj.

Gneča predvidena po cestah proti Pohorski vzpenjači

Zaradi pričakovanega velikega števila obiskovalcev prireditve bo pred njo in po njej na cestah proti Pohorski vzpenjači (Streliška cesta, Lackova cesta in Pohorska ulica v Mariboru) povečana gostota cestnega prometa in zastoji. Na omenjenih cestnih relacijah, še posebej v križiščih, bodo policisti urejali in nadzirali cestni promet, pri tem pa voznike pozivajo, da upoštevajo njihova navodila.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X