728×90 – glava
728×90 – glava
Lisica = 18 tisoč gledalcev, odstop Tine Maze in zmaga Fenningerjeve

Lisica = 18 tisoč gledalcev, odstop Tine Maze in zmaga Fenningerjeve

Snežni stadion je prvi dan Zlate lisice napolnilo 18 tisoč gledalcev, ki so si prišli ogledat veleslalomsko tekmo za svetovni pokal. Lagali bi, če bi rekli, da ob odstopu Tine Maze niso bili razočarani.

Na veleslalomski tekmi za svetovni pokal v Mariboru je zmagala Avstrijka Anna Fenninger, branilka velikega kristalnega globusa in svetovna veleslalomska prvakinja. Aktualna dvakratna olimpijska in svetovna prvakinja naša Tina Maze, še vedno vodilna v skupnem seštevku pokala, je tik pred ciljem odstopila na prvi progi tekme za 51. Zlato lisico.

Prehitro se je videla v cilju
“Enostavno sem precenila linijo. Preveč direktno sem šla in mislila, da bo zneslo. Imela sem preveliko hitrost za val, ki ni nedolžen. Sem se uštela in ni se izšlo. Malo me je poneslo, saj sem doma. Sem se že videla v cilju in takoj plačala za to napako. Jutri je nov dan in treba je iti naprej
,” je tik po nastopu za TV Slovenija povedala Mazejeva in dodala: “Seveda sem slišala navijače, zato mi je žal, da sem končala tako. Tekmujem predvsem na njihovih krilih. Dali so mi energijo, žal pa se nisem obdržala. Sem zelo razočarana, saj se mi to velikokrat ne zgodi.”

Ostale uvrstitve

Druga je bila danes Nemka Viktoria Rebensburg, ki je zaostala le za štiri stotinke sekunde, tretja a je bila Tina Weirather iz Liechtensteina. Ana Drev je odstopila v drugi vožnji. Ostale Slovenke se niso uvrstile v finale. Tina Robnik je končala na 33. mestu in je drugo vožnjo zgrešila za 31 stotink, Katarina Lavtar je bila 36., Ilka Štuhec 47., Eli Plut, šesta Slovenka, pa ni prišla do cilja.

V skupnem seštevku je Fenningerjeva 84 točk za Mazejevo

Po današnjem veleslalomu, je Anna Fenninger znižala zaostanek za Tino v skupnem seštevku na 84 točk ter prevzela vodstvo v seštevku veleslaloma. Pred Tino, ki je sedaj na 6.mestu, ima 147 točk prednosti. Do konca sezone je še 12 tekem, od tega dve veleslalomski. Jutri je za Tino nova priložnost, da si poveča prednost pred Anno Fenninger, saj nje na slalomski tekmi ne bo.

Slovenskega uspeha torej prvi dan 51. Zlate lisice ni bilo, kar je malce pokvarilo praznik pod sončnim Pohorjem. Prav vse tekmovalke so pohvalile organizatorje in odlično pripravljeno progo. Mi pa smo z mislimi že pri nedeljskem slalomu.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X