728×90 – glava
728×90 – glava
11. Festival komedije v Pekrah

11. Festival komedije v Pekrah

Turistično društvo Pekre organizira 11. festival komedije amaterskih dramskih skupin, ki se začenja 6. in traja vse do vključno 29. marca, ko bo podelitev priznanj in razglasitev najboljše komedijantke in najboljšega komedijanta, kakor tudi za najboljšo komedijo po izboru strokovne in občinske žirije. 

Na festivalu najboljše predstave

Ko so pred enajstimi leti pripravljali prvi Festival komedije v Pekrah, so se organizatorji razveselili vsake prijavljene in odigrane predstave, z leti pa je Festival rasel in se razvijal. Postal je prepoznaven v Sloveniji. Želja po vedno večji kvaliteti festivala je v teh letih pripeljala do točke, da morajo med vedno večjim številom prijavljenih predstav sedaj narediti izbor najkvalitetnejših, tako v režijskem, dramaturškem in igralskem smislu.

Zavedajo se, kako odgovoren in težaven je tak izbor. Vse amaterske skupine delajo z velikim entuziazmom, z vso predanostjo gledališki igri, odrekajo se svojemu prostemu času. In zato razumemo njihovo srečo ob uvrstitvi na Festival komedije.

Gostovalo bo 8 gledaliških skupin

Letos bo na Festivalu komedije v Pekrah gostovalo osem izbranih amaterskih dramskih skupin. Prijavile so se skupine z 29 predstavami, prav tako tudi zamejski Slovenci iz Italije, zato je imel selektor pri izboru težko delo. Nastopilo bo Šentjakobsko gledališče, KD „Brce“ iz Gabrovice pri Komnu, Društvo SMOTEATER iz Majšperka, Teater Afngunc, KZ Koroški deželni teater Slovenj Gradec, Gledališče Belansko iz Bohinjske Bele, KD Ivan Kavčič iz Ljutomera, Roman Končar in domačini KD Pekre – Limbuš.

Kot nam je sporočila Ilka Riedl, vodja projekta, so se potrudili in Festival komedije v Pekrah ohranili na enakem nivoju kot do sedaj, na festival pa prihaja vedno več ljudi iz širše okolice Maribora, ki z navdušenjem spremljajo vse predstave in napolnijo njihov Dom kulture v Pekrah.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X