728×90 – glava
728×90 – glava
Fištravec odvzel pooblastila vodji Urada za šport Klemnu Bedeniku

Fištravec odvzel pooblastila vodji Urada za šport Klemnu Bedeniku

Župan Mestne občine Maribor Andrej Fištravec je z včerajšnjim dnem preklical pooblastila, ki jih je doslej imel vodja Urada za šport MO Maribor Klemen Bedenik in za opravljanje nalog vodje urada začasno pooblastil Simona Mihalino. 

Kot so sporočili iz MO Maribor, je vodstvo občine zaznalo sume o nepravilnostih pri delovanju Urada za šport in je na podlagi tega včeraj uvedlo notranji revizijski nadzor. Na podlagi ugotovitev notranje revizije bo vodstvo občine sprejelo ustrezne ukrepe. Klemen Bedenik je začasno premeščen na enakovredno delovno mesto znotraj Urada za šport.

Opozorila so prišla s strani društev

Po poročanju časnika Večer, se je šestnajst mariborskih društev pritožilo na lanskoletni razpis sofinanciranja športa, prepričanih, da so jim občinski uradniki neupravičeno odmerili premalo denarja ter tako ogrozili njihov obstoj. Fištravec je večini pritožb ugodil in zadevo v ponovno odločanje vrnil uradu za šport, ki bi bil moral nove odločbe društvom izdati do 19. februarja, kar pa se ni zgodilo.

Novi začasni vodja Urada za šport Simon Mihalina je dobil nalogo, da v skladu z dosedanjo prakso takoj izvede sofinanciranje športnih društev po dvanajstinah v skladu z določili začasnega financiranja.

Zaradi reorganizacije dela urada umaknjeni gradivi za šport

Fištravec je z dnevnega reda 4. redne seje Mestnega sveta MO Maribor umaknil gradivi »Letni program športa za leto 2015« ter »Spremembe in dopolnitve Pravilnika o sofinanciranju letnega programa športa v Mestni občini Maribor«. Eden od razlogov za umik gradiv je potreba po predhodni pripravi strategije v skladu z nacionalnim programom športa v RS in Zakonom o športu. Vodstvo občine si prizadeva za učinkovito organizacijo dela urada ter okrepljeno skrb za razvoj tako vrhunskega kot rekreativnega športa na področju MO Maribor.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X