728×90 – glava
728×90 – glava
Rače: Lovcu zasegli orožje

Rače: Lovcu zasegli orožje

Policisti Policijske postaje Rače so na podlagi odredbe pri 54-letnemu lovcu iz okolice Majšperka opravili hišno preiskavo. Lovec poseduje sicer veljavno orožno listino za dva kosa lovskega orožja in eno pištolo, vendar so mu omenjeno zaradi nepravilne hrambe policisti zasegli. 

Policisti so vse tri kose strelnega orožja, 275 kosov streliva za to orožje in orožno listino, zasegli, saj je orožje in strelivo hranil v nasprotju z določili Zakona o orožju.

Ob hišni preiskavi je namreč pištola ležala v spalnici na tleh, lovski puški sta bili pod posteljo, naboji pa so ležali v dnevni sobi na tleh in na okenski polici, nekaj nabojev pa je opisani lovec policistom izročil kar iz svojega žepa.

Zaradi nepravilne hrambe 500 evrov kazni

Zaradi nepravilne hrambe sicer legalnega orožja in streliva, so mu policisti izrekli globo 500 evrov in mu zanjo izdali plačilni nalog.

Prav tako so mu policisti zasegli šest nabojev, za katere pa ne poseduje orožne listine, saj spadajo v kategorijo prepovedanega (vojaškega) orožja, za kar mu bodo izdali odločbo o prekršku.

Foto: PP Rače

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X