728×90 – glava
728×90 – glava
Iz mariborskega območja očitki Miru Cerarju zaradi neizvajanja ukrepa

Iz mariborskega območja očitki Miru Cerarju zaradi neizvajanja ukrepa

Župani občin širšega mariborskega območja so ogorčeni nad neizvajanjem Programa spodbujanja konkurenčnosti (PSK) Maribora s širšo okolico, ki ga je v namen znižanja brezposelnosti sprejela vlada.

Župani občin Hoče-Slivnica, Maribor, Kungota, Pesnica, Ruše, Selnica ob Dravi, Radlje ob Dravi, Ribnica na Pohorju in Podvelka so zato predsedniku vlade Miru Cerarju ter ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku poslali odprto pismo, ki si ga lahko na povezavi spodaj tudi v celoti preberete.

Pomoči od nikoder 

Vlada RS je namreč poleti 2013 določila območje Maribora s širšo okolico za problemsko območje z visoko brezposelnostjo. V ta namen so bili sprejeti začasni ukrepi razvojne podpore problemskemu območju in kot pomemben ukrep je vlada sprejela PSK Maribora s širšo okolico v obdobju 2013-2018. Kot so ugotovili na seji Koordinacije županov problemskega področja, se glavnina predvidenih instrumentov pomoči ne izvaja, gospodarstvo še ni dobilo omembe vredne pomoči.

Poziv odgovornih k pojasnitvi

Omenjeni župani zato pozivajo odgovorne, da se nemudoma seznanijo z dogajanjem PSK in od podrejenih zahtevajo pojasnila za zamude.

Odprto pismo predsedniku Vlade RS in ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo

Foto: splet

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X