728×90 – glava
728×90 – glava
Lokalni športniki nam bodo popestrili konec tedna

Lokalni športniki nam bodo popestrili konec tedna

Pred nami je športni vikend, obetajo se napete igre nogometa, košarke, futsala in odbojke. 

PRVA LIGA TELEKOM

Nogometaši Maribora so v 21. krogu državnega prvenstva v sredo z 1:0 premagali Olimpijo v Stožicah, s čim so prevzeli tudi vodstvo na lestvici.
Pred skoraj 7 tisoč gledalci je odločitev padla v 41. minuti, ko je Welle Ndiaye zadel po podaji iz kota in napaki vratarja Aleksandra Šelige.

Mariborčani imajo sedaj po dveh odigranih spomladanskih krogih dve točki prednosti pred drugo uvrščenimi Domžalami. Jutri, v soboto, pa gostujejo pri tretje uvrščeni ekipi Celja, ki za njimi zaostaja 4 točke.

Futsal
Naši lokalni športniki prav tako ne bodo mirovali ta vikend. Igralci kluba malega nogometa iz Benedikta bodo danes ob 20.00 uri gostovali v Kobaridu, kjer bodo odigrali srečanje 16. kroga proti 3. uvrščeni ekipi 1. slovenske futsal lige, ekipi KMN Oplast Kobarid.

Košarka
Prav tako danes igrajo košarkarji Ajdas Lenarta v 12. krogu 1. Ptujska Amaterska Regionalna Košarkarska Liga proti ekipi KK Ptuj. Srečanje je zelo pomembno za obe ekipi, saj še obe upata na uvrstitev med najboljše štiri po rednem delu in uvrstitev na final4. Do konca rednega dela pa so še trije krogi.

Znano je že, da bo final4 prve lige na Ptuju. To bo dva tedna po koncu lige oziroma po zadnjem krogu. Najprej bo polfinale, teden dni kasneje pa finale.

Odbojka
Odbojkarice Benedikta, ki so trenutno na 3. mestu v 2. državni odbojkarski ligi vzhod, bodo svoje srečanje 16. kroga prvenstva odigrale prav tako danes na Prevaljah, proti istoimenski ekipi. Obeta se zanimivo srečanje, saj sta ekipi na lestvici druga ob drugi, razlika med njima pa je vsega tri točke. Odbojkarice Benedikta imajo 31 točk in zasedajo 3. mesto, odbojkarice Prevalj pa so 4. z 28 točkami.

Pripravil: športni dopisnik Dejan Stanko

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X