728×90 – glava
728×90 – glava
Z igro do prvih turističnih korakov v Cerkvenjaku

Z igro do prvih turističnih korakov v Cerkvenjaku

V Vrtcu Pikapolonica v Cerkvenjaku so se tudi letos odločili in sodelujejo v vseslovenskem projektu Z igro do prvih turističnih korakov, podrobneje pa so spoznali zgodbo o nesrečni ljubezni med Agato in Friderikom, ki še vedno živi v Slovenskih goricah.

Z igro do prvih turističnih korakov

Z igro do prvih turističnih korakov je projekt Turistične zveze Slovenije, v okviru katerega najmlajši v vrtcih odkrivajo znamenitosti svojega kraja. V Cerkvenjaku omenjeni projekt vodi Andreja Rajh. V pedagoškem timu so se odločili da bodo znamenitosti domačega okolja letos odkrivali skozi zgodbo o Agati in Frideriku, zgodovinsko povest Ožbalta Ilauniga z naslovom Črni križ pri Hrastovcu.

Agata in Friderik v očeh najmlajših
Osnova kreativnega ustvarjanja v okviru prej omenjenega projekta je slikanica Stanke Devjak Agata – žlahtni cvet s Štraleka. Vzgojiteljice so zgodbo predvsem starejšim otrokom podrobneje predstavile, na obisk so povabili čisto „pravo“ kraljico in kralja, mešali so čarovniške napoje, sami pa tudi pripravljajo slikanico.

Predstavitev vrtca Pikapolonica

Vrtrec v Cerkvenjaku deluje kot organizacijska enota skupnega zavoda OŠ Cerkvenjak – Vitomarci in bo kmalu praznoval 40 let. Od lanskega septembra so otroci v novi stavbi, ki se lahko pohvali kot nizkoenergetska in ima 5 oddelkov. Vrtec ima organizirano prehrano in urejen igralni park. Programi predšolske vzgoje so namenjeni otrokom od zaključka porodniškega dopusta staršev do vstopa v šolo in obsegajo vzgojo in izobraževanje, varstvo in prehrano otrok. V vrtcu izvajajo dnevni program, obogatitveni in dodatni program. Vsebina programov je določena z letnim delovnim in vzgojnim načrtom, ki je usklajen z enotnim delovanjem zavoda. Skozi vso vrtčevsko leto pripravljajo različne dejavnosti, kot so praznovanje rojstnih dni, računalniške urice, pohodi in kratki izleti, ogled lutkovnih predstav, obiski knjižnice, plesni tečaj, mažoretke, tečaj tujega jezika, vrtec v naravi, razstave risbic in izdelkov otrok, rekreativne ure, natečaji in humanitarne akcije, interesne dejavnosti, zdravstvena in zobozdravstvena preventiva in mnogo drugega.

Pripravili smo vam obsežno fotogalerijo, v torek 10. marca, ob 14. uri pa boste na valovih Radia Slovenske gorice lahko prisluhnili tudi oddaji, ki smo jo posneli z namenom predstavitve njihovega projekta.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X