728×90 – glava
728×90 – glava
Maribor: Je v štirih letih možno ustvariti 5000 novih delovnih mest?

Maribor: Je v štirih letih možno ustvariti 5000 novih delovnih mest?

Kljub ambiciozni trditvi, da bo čez štiri leta v Mariboru 5000 novih delovnih mest, so župan Andrej Fištravec in koalicijski partnerji odločeni, da je ta cilj uresničljiv. 

Za Večer je Fištravec dejal takole: “Če z delovnimi mesti ne bi mislili resno, številke 5000 sploh ne bi zapisali v koalicijsko pogodbo.” V koaliciji še poudarjajo, da je cilj potrebno razumeti dolgoročno in jo je mogoče presojati šele čez štiri leta, saj hitri rezultati niso mogoči.

Kot še zapišejo v Večeru, idejo podpre dr. Igor Vrečko z Ekonomsko-poslovne fakultete, ki je hkrati predstojnik Inštituta za projektni management in predsednik Slovenskega združenja za projektni management. Ta pravi, da je v štirih letih sicer možno ustvariti 5000 delovnih mest, a le, če to izhaja iz zgodbe, utemeljene na posebnih danostih Maribora in širše regije, ki bodo pritegnile kapital.

Maribor mora tako najprej povezati občine v širši regiji in oblikovati zgodbo, ki bo pritegnila investitorje. Vrečko prav tako veliko poudarka daje na pravilno strategijo.

Foto: splet

 

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

X