728×90 – glava
728×90 – glava
Infotočka “babi in dedi na internetu”

Infotočka “babi in dedi na internetu”

Društvo Advans v sodelovanju z Občino Ruše odpira »Babi in Dedi na internetu« informacijsko komunikativno Infotočko, na kateri nudijo brezplačno individualno pomoč pri učenju osnov dela z računalnikom. 

Na IKT Infotočki so dobrodošli vsi, popolni začetniki in tudi tisti, ki že imajo določene informacijsko komunikativne veščine in jih želijo nadgraditi. Infotočka je vzpostavljena v kletnih prostorih Občine Ruše, na naslovu Trg vstaje 11 (v stari računalniški učilnici).

Delavnice se bodo izvajale vsak ponedeljek in torek med 8.00 in 11.00 ter 12.00 in 14.30 uro ter vsak četrtek med 8.00 in 11.00 uro. “Delate lahko na računalnikih, ki so nameščeni ali s seboj prinesete svojega,” sporočajo organizatorji.

Izvajali bodo pomoč pri učenju osnov dela z računalnikom (uporaba miške in tipkovnice, osnovno delo z operacijskim sistemom, uporaba programov za urejanje besedil, urejanje fotografij, izdelavo predstavitev ali fotoalbumov, …), pomoč pri učenju rabe interneta (uporaba e-pošte, uporaba spletnih brskalnikov, iskanje informacij s pomočjo spleta, uveljavljanje pravic preko spleta, …), pomoč bodo nudili pri rabi pametnih telefonov in tabličnih računalnikov.

“Na IKT Infotočki želimo nuditi starejšim občanom brezplačno individualno pomoč pri osvajanju veščin rabe računalnika in interneta ter zagotoviti vključenost vseh občank in občanov v uporabo IKT,” še zapišejo organizatorji.

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X