728×90 – glava
728×90 – glava
Napad psov v Mariboru – sankcije?

Napad psov v Mariboru – sankcije?

Minulo soboto se je v Mariboru zgodil neljub dogodek, v katerem sta dva staffordshirska terierja napadla Mateja Budjo, ki je želel obvarovati svojega psa Lana. 

Napad se je zgodil na Dupleški cesti, kjer je Matej žrtvoval svoje telo in se ulegel na psa Lana ter ga tako obvaroval pred napadalnima terierjema. Medtem sta ga omenjena psa grizla po rokah, vratu in glavi. Utrpel je več kot sedem močnih ugrizov po vsem telesu, najbolj nevaren pa je bil ugriz za vratom. Na pomoč sta pritekla dva soseda, kmalu zatem pa tudi policija in rešilec.

Lana je oskrbel dežurni veterinar, Matej pa še okreva v bolnišnici.

Kakšne so sankcije? 

Policisti so ugotovili, da je skrbnica omenjenih terierjev, ki sta sicer last 36-letnega moškega, psa iz hiše izpustila na ograjeno dvorišče, od koder sta skozi luknjo stekla za hišo ter pokončala sosedovo mačko. Od tam sta odšla na polje, kjer sta Matej in njegova punca Nuša sprehajala svojega psa, med psi je nato prišlo do pretepa in že opisanega napada.

»Policisti so kršiteljici izrekli najvišjo možno globo, ki jo za tak prekršek lahko izreče policist, v vrednosti 200 evrov« je pojasnil Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor in dodal, da se bo postopek nadaljeval na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin na območnem uradu Maribor.

O nadaljnjih postopkih še bomo poročali. 

Foto: splet

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X