728×90 – glava
728×90 – glava
Svetniki občine Lovrenc na Pohorju in župan Manfreda na različnih bregovih

Svetniki občine Lovrenc na Pohorju in župan Manfreda na različnih bregovih

Po tem, ko je v naši oddaji župan občine Lovrenc na Pohorju Joško Manfreda dejal, da že po kar štirih sejah novoizvoljenega občinskega sveta z obžalovanjem ugotavlja, da le-ti ne izpolnjujejo njegovih pričakovanj o delovanju v skupno dobro, so se s pismom občanom odzvali tudi svetniki. 

V začetku marca je namreč župan občanom omenjene občine poslal dopis, v katerem opozarja, da so svetniki brez konkretnih argumentov znova zavrnili proračun, kar je podkrepil z naslednjimi besedami: “Na ta način je osem občinskih svetnikov pokazalo svoje pravo lice. Očitno jim ni mar za razvoj in prihodnost naše občine, pač pa je za njih bolj važno to, da z argumentom neformalne koalicije uveljavijo svojo voljo.”

Županovo trditev zavračajo

Člani občinskega sveta trdijo nasprotno in kategorično zavračajo županovo trditev: “Kot člani občinskega sveta delamo odgovorno… Občinski proračun je najpomembnejši dokument, tega gradiva smo se lotili še posebej resno, saj se je naša Občina, takoj ob nastopu našega mandata morala zadolžiti za 270 tisoč evrov, kar smo neradi storili. Tako je občinski svet v okviru prve obravnave podal občinski upravi zelo obsežne in konkretne pripombe k predlogu proračuna za leto 2015.”

Predlagajo snemanje občinskih sej

Svetniki še pojasnijo, da do zavrnitve predloga proračuna ne bi prišlo, v primeru, da bi osnutek bil usklajen z občinskim svetom. Ob tem se sprašujejo, ali bo župan vsakič, ko mu omenjeni člani ne bodo prikimali, v nabiralnike poslal novo pismo. Kot še zapišejo, ravno iz tega naslova predlagajo, da se seje snemajo, saj menijo, da bi se s tem povečala transparentnost delovanja župana in občinske uprave, občani in občanke pa bi si lahko sami ustvarili svoje mnenje.

Pisma obeh strani si lahko ogledate na sledečih povezavah: odgovor občinskih svetnikov na županov dopis in županov dopis v zvezi z ne sprejemom proračuna.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X