728×90 – glava
728×90 – glava
V občini Trnovska vas si prizadevajo za sanacijo državne ceste

V občini Trnovska vas si prizadevajo za sanacijo državne ceste

Župan Alojz Benko je za naš medij pojasnil, da bodo večino letošnjih sofinancerskih sredstev iz naslova 23. člena namenili za sanacijo cest. Glede obljubljene sanacije državne ceste skozi občino Trnovska vas, za katero si zelo prizadevajo in za kar mora poskrbeti država, pa zadeve še niso dorečene.

Kot je še pojasnil Benko, bo naslednje usklajevanje z direkcijo za ceste 24. marca, na omenjeni občini, ki ima za ta projekt zagotovljena lastna sredstva, pa upajo na ugodno rešitev.

V občini Trnovska vas so sicer proračun za letošnje leto potrdili v mesecu januarju. Tako na prihodkovni kot odhodkovni strani ta znaša okoli milijon 600 tisoč evrov, od tega pa več kot 50-odstotkov sredstev namenjajo za investicije.

Gradnja kanalizacije in čistilne naprave do 20. maja letos

Do 20. maja letos naj bi zaključili s projektom gradnje kanalizacije in čistilne naprave v Bišu, takrat pa bodo pričeli tudi s poskusnim obratovanjem čistilne naprave. Po zaključku te investicije se bodo v Bišu lotili še gradnje pločnika.

Sicer pa bodo v Trnovski vasi letos pripravili še vse potrebno za modernizacijo ceste v smeri Bišečkega Vrha, opravili pa bodo tudi odmeritev lokalnih cest in javnih poti, ki še niso zabeležene v katastru.

Sorodni prispevki

Napišite komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

X